Når eventyr bliver til virkelighed
Jo, ho, ho og en halv flaske rom
vil I være med så tag og kom!
Ohøj og splitte mine bremsejl alle I landkrapper!

Efter en arbejdsmåned på Tahiti fuld af uheld kom vi endelig rigtig af sted på eventyret. Vi forhalede fra Tahiti havn d. 5 marts. Hurtigt efter mekanikeren havde ordnet det sidste, smed vi trosserne og kursen blev sat mod Rangiroa. Stemningen ombord steg hurtigt og humøret var i top, da vi sejlede ud gennem passet til en smuk solnedgang. Bølgerne blev hurtigt store og tårnede sig op omkring os. Der gik ikke mere end en times tid, før de fleste hang ud over rælingen. Jeg er heldigvis født med et godt sovehjerte, så jeg sov den værste del af sejladsen igennem. Da jeg vågnede op næste dag var humøret ikke just så højt hos de fleste. Kasper sad i cockpittet, hvor jeg havde set ham sidde aftenen før. Lars kom også op i den friske luft. Han så ligbleg ud, og da han så tre sidde på række ud over rælingen, mente han, at han også godt kunne. Jeg måtte også lige en tur op og kigge på ”den blå hylde” som vi kalder havet herude. Bølgerne var store og spidse. Pludselig slog en kæmpe dønning ind over fribord. Det væltede ind med vand lige ned over Juilien, hvis redningsvest pustede sig op. Det gav dog et lille smil på læben, med en halvforvirret franskmand svømmende rundt i cockpittet med oppustet redningsvest. Vi ændrede vores sejlerplaner, da vinden passede bedre til at gå til Fakarava. Fredag morgen skinnede solen og himlen var klar og blå. Jeg stod op og satte mig ude agter for at nyde det tindrende hav. Havet havde lagt sig, og det var dejligt endelig at kunne nyde udsigten over Stillehavet, hvis navn man en gang imellem kan undre sig lidt over. Lars styrede, mens vi havde fiskestængerne ude. Pludselig så jeg en noget forvirret Lars, der havde fået bid. Hurtigt som en havørn sprang Ken op fra sin køje. Det var desværre bare ikke en fisk, der havde bidt på krogen, men en stor Sule fugl. Den så noget så forskrækket ud, da de endelig fik den fri. Der begyndte at flyve en del fugle omkring os og pludselig kunne vi se land. Palmer stikkede op hist og her på de smukkeste hvide koralstrande. Det var dejligt at ligge trygt inde i bugten. Alle var godt trætte, men nu kunne vi da grine lidt af de to dages sejlads i hårdt vejr.




Morgenen efter vinkede vi farvel til Thea, der sejlede væk i en kajak. Vi begav os ud på det store ocean og rettede kursen mod Toau.
Det var en flot sejlads med vinden ind fra agter. Solen stod højt på himlen. Ude agter havde vi kastet fire fiskestænger. Vi trak lod om, hvem der skulle hive den første store Guldmarkrel eller Marlin ind. Jeg blev nummer et, men uden held. Vi kom desværre til Toau uden at fange en eneste fisk. På Toau begyndte jeg kajakkursus hos Ken. Jeg havde lidt en mistanke om, at han bare fandt på skøre øvelser for at få sig et godt grin. Efter at have lært et par teknikker kunne jeg tage på tur med en erfaren. Det benyttede Anne Sofie og jeg os af. Morgenen efter stod vi tidligt op for at dyrke yoga på dækket til solopgang. Vi sprang hurtigt ned i kajakkerne efter yogatimen. Vi padlede og padlede i modstrøm ind til vi fandt ud af, at vi ikke flyttede os ud af flækken. Vi måtte give op og drive i land på den nærmeste koralø. Her faldt vi nærmest om af træthed. Vi kunne næsten ikke overskue at samle muslinger og fine koraler. Da vi fik kæmpet os tilbage til båden, fandt vi ud af, at Lina også var helt træt og fuldstændig afkræftet uden at have lavet det store fysiske arbejde. Vores ben syrede og når vi drak koldt vand prikkede det på tungen. Vi kom hurtigt frem til, at vi måtte være blevet forgiftet af den koralfisk vi havde spist til aftensmad dagen før. Lina er farmaceut og ved en masse om medicin og sygdomme. Hun fortalte, at det muligvis kun var os kvinder ombord, der blev forgiftet, fordi vi har et større fedtlag.
Der var utrolig mange fluer på Toau. Vi kunne næsten ikke holde ud at være på båden og måtte spise frokost under store myggenet. Så vi forhalede allerede efter et par dage.
Efter at have gjort båden sejlklar var det allerede blevet aften, så da vi sejlede ud gennem passet var stjernehimlen allerede funklende og blinkende, og det natmørke hav blev lyst helt op af morild. Jeg havde nattevagt med Julien. Kursen var sat mod den sidste atol, Rangiroa, og så var det bare med at styre efter stjernerne og ud i natten.

Da vi sejlede ind gennem passet til Rangiroa blev vi mødt at en stor flok delfiner. Sikke en velkomstkomite! De kom helt tæt på og sprang op langs båden. Vi sad alle ude i stævnen med fødderne i vandet. Til aftensmaden fik vi dagens fangst. Guldmarkrellen var lækker og uden gift! Det er typisk kun i koralfisk.
Lars, Kasper Aksel og jeg tog på land en af dagene. Lars og Kasper havde fundet en lokal kvinde der ville vaske tøj for dem. Hun var meget hjemlig og havde også en butik, hvor hun solgte hjemmelavede smykker. Vi købte lidt og Lars og Kasper gav hende et par Hinano'er (lokal øl) for at have vasket deres tøj. Lars har et godt gen for at gøre sig gode venner med de lokale. Han har været på Rangiroa før, hvor han lærte en fisker at kende. Så en dag, da vi kom tilbage til båden, stod Lars stolt med en kæmpe tun, han havde fanget. Anne Sofie og jeg lyste helt op, for så kunne vi lave sushi! Aksel gav også et besyv med. Det er dejligt at få en ung frisk fyr ombord, der er med på lidt af hvert. Anne Sofie og jeg er også ved at lære ham at knytte armbånd. Vi gik alle meget mætte i seng og de resterende dage stod på alle mulige retter med tun.


Kasper og jeg nåede på perlefarm, da vi kom tilbage til Rangiroa. Der var en meget informativ oplevelse, hvor vi blev vist rundt og fik forklaret hvordan ”The black pearl” bliver fremstillet. Vi tomlede med de lokale frem og tilbage. Sådan kommer man for det meste rundt på de forskellige øer.
På Rangiroa var undervandslivet også helt fantastisk. Her så vi en stor Hammerhaj og eagle rays. Begejstringen var stor under vandet, da vi så hammerhajen svømme rundt lige under os. Det er nogen gange lidt ærgerligt, man ikke kan snakke løs under vandet. Men begejstringens arme var ikke at tage fejl af hos nogen af os.
På Rangiroa var undervandslivet også helt fantastisk. Her så vi en stor Hammerhaj og eagle rays. Begejstringen var stor under vandet, da vi så hammerhajen svømme rundt lige under os. Det er nogen gange lidt ærgerligt, man ikke kan snakke løs under vandet. Men begejstringens arme var ikke at tage fejl af hos nogen af os.


De varmeste eventyrhilsner fra Thea på et at de syv verdenshave.