fredag den 11. marts 2016

03.03.2016 Dykning og fødselsdagsfejring på Palau

Uge 2: 
Efter vores to Open Water aspiranter, bedre kendt som B.S og Simone blev færdige med deres kursus dyk kastede vi, os andre fra Advanced, anker tidligt en tirsdag morgen allerførst i marts. Dagen begyndte med et puf fra kaptajnen kl. lidt over seks. Det skulle så vise sig at det var den bedst tænkelig måde at starte dagen på. Kasper, den ukronede barista, var dog også denne gang lidt utilfreds med at der ikke var kaffe to-go klar til dinghi turen. Revet ved Sandbar skulle vise sig fra sin frodige side og aflevere små gaver som 8-9 revhajer (både grey og et par hvidtippede der lå og slappede af på bunden. Men hvem tæller?  
Efter et par dage væk fra civilisationen slap fersk kød også op og Jonas insisterede derfor på at eftermiddage skulle bruges med harpun og snorkling for at skaffe lidt fisk til besætningen om aftenen. Jeg tilsluttede mig hurtigt projektet for at få lidt vand under kølen. Der gik næppe 15 min og så var den første fisk harpuneret på flotteste vis af den unge rookie jæger. Med en fisk på krogen, var gå på modet højt og 5 fisk og 3 timer senere var kaptajnen også tilfreds. Fiskene blev drysset med lidt salt og citron og ellers lagt på grillen. En dag som på alle måder stod i havets tegn og smil hos besætningen. 
Sidste chance for at indløse Jellyfish Lake permits blev brugt og det skulle vise sig at være turen og de 50 $ værd. Søen er fyldt med jellyfish som med tiden har mistet deres fangetråde og derfor er fuldstændig harmløse. For at undgå de værste asiatiske turistbåde stod vi igen tidligt op og havde søen for os selv. B.S ledte selvfølgelig svømmeturen ud midt ud i søen, hvilket krævede en del mod fra både Emma og jeg som var lidt nervøse for arrangementet. Men efter lidt tilvænning fik alle betragtet og blitzet lidt billeder af fænomenet og der blev sat kurs mod Orbit for at nå dagens næste dyk. Sandbar blev igen besøgt af alle tøserne og ledt og under opsyn af saltvands høvdingen Jonas. 
Dykket bød på en tapas af alt for mange triggerfisk, en blæksprutte og 15 min med en nysgerrig skildpadde. Det er åbentbart noget nemmere at vinde lotteriet på Palau. 

Jonas' fødselsdag d. 3 marts blev indledt med et morgendyk med Sille som ny dinghy driver og i mellemtiden på båden blev der flippet pandekager og lagt sidste hånd på et gavekort til følelsesdagsbarnet. Med glade maver drog Emma, Simon og B.S ud på et Advanced dybdedyk med æg, matematik og colaflasker. 
Eftermiddagen blev spenderet på en lille strand i lagoonen hvor alle deltog i forskellige opgaver som bål, pindesnitning til snobrød, og harpunering. Denne gang havde vi dog lært af vores forrige survivor eventyr og var nu udstyret med musik, skumfiduser, øl og whisky. Badet i eftermiddagssolen skaffede 
Kasper den første soldier fisk til aftensmaden og senere kom kaptajnen svømmende  ind med yderligere hele 4 fisk til bålet. B.S, som den dyreven han er, besluttede sig for ikke at ramme de fisk han sigtede efter. Vi håber på at vi fik fejret Jonas med maner, den fik i hvert fald så hatten passede. Dagen derpå var det mest konstruktive i hvert fald diskussioner om hvorledes det kunne være muligt at få leveret pizza eller burgerer ud i lagoonen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar